Test i 5. og 6. klasse  

Det er vigtigt at skolen følger dit barns udvikling i sprog, læsning, stavning og skrivning. Så kan læreren bedre tilrettelægge sin undervisning og dit barn kan få opgaver, som passer til ham/hende. I 5. og 6. klasse laver læreren følgende vurderinger/test:

 

5.klasse

Enten i efteråret eller i foråret 5. klasse laver alle børn i 5. klasse de nationale test i læsning. Testen i læsning viser, om barnet kan afkode og forstå ord og hele tekster. Du kan læse mere om de nationale test her:

https://www.uvm.dk/folkeskolen/elevplaner-nationale-test-og-trivselsmaaling/nationale-test/vejledninger 

Læreren laver en diktat med alle børn. Diktaten viser, hvor langt barnet er i sin staveudvikling og hvilke områder barnet skal arbejde med for at komme videre.

 

6.klasse

I foråret 6. klasse laver alle børn i 6. klasse de nationale test i læsning. Testen viser, om barnet kan afkode og forstå ord og hele tekster. Du kan læse mere om de nationale test her: https://www.uvm.dk/folkeskolen/elevplaner-nationale-test-og-trivselsmaaling/nationale-test/vejledninger

Også i 6. klasse laver læreren en diktat med alle børn. Diktaten viser, hvor langt barnet er i sin staveudvikling og hvilke områder barnet skal arbejde med for at komme videre.

 

Publiceret 14-10-2019