Test i udskolingen 

7.klasse

Enten i efteråret eller i foråret 7. klasse laver alle børn i 7. klasse de nationale test i læsning. Testen i læsning viser, om barnet kan afkode og forstå ord og hele tekster. Du kan læse mere om de nationale test her:

https://www.uvm.dk/folkeskolen/elevplaner-nationale-test-og-trivselsmaaling/nationale-test/vejledninger

Læreren laver en diktat med alle børn. Diktaten viser, hvor langt barnet er i sin staveudvikling og hvilke områder barnet skal arbejde med for at komme videre.

8.klasse

I foråret 8. klasse laver alle børn i 8. klasse de nationale test i læsning. Testen viser, om barnet kan afkode og forstå ord og hele tekster. Du kan læse mere om de nationale test her: https://www.uvm.dk/folkeskolen/elevplaner-nationale-test-og-trivselsmaaling/nationale-test/vejledninger

 

I 8. klasse skal dit barn vurderes i forhold til om han/hun er uddannelsesparat. Læs hvad det betyder her: https://www.ug.dk/6til10klasse/tilforaeldre/uddannelsesparathedsvurdering-i-8-klasse 

 

Og her: https://www.ug.dk/6til10klasse/tilforaeldre/foraeldertilungi9eller10klasse

 

9. klasse

I slutningen af 9. klasse skal dit barn til afgangsprøven. Hvis dit barn er ordblind og er vant til at anvende et særligt program til oplæsning og stavehjælp har han/hun også ret til at anvende det ved afgangsprøve. Det bliver ikke skrevet ind i eksamensbeviset, at dit barn har brugt et hjælpemiddel.

 

Publiceret 14-10-2019