Test og vurderinger i børnehaveklassen 

Det er vigtigt at skolen følger dit barns udvikling i sprog, læsning, stavning og skrivning. Så kan børnehaveklasselederen bedre tilrettelægge sin undervisning og dit barn kan få opgaver, som passer til ham/hende. I børnehaveklassen laver børnehaveklasselederen følgende vurderinger/test: 

Efterår: En sprogvurdering, som viser noget om dit barns talesprog, forståelse, kendskab til lyde og bogstaver og evne til samtale. 

Forår: En bogstavprøve i marts måned. Prøven viser, hvad dit barn kan med bogstavernes lyde. 

Slut børnehaveklasse: En ordblinderisikotest i slutningen af børnehaveklassen. Her undersøges om dit barn er i risiko for ordblindhed. Det er ikke en ordblindetest.  Der kan først stilles en endelig diagnose på ordblindhed i slutningen af 3. klasse, når barnet er undervist og har forsøgt at lære at læse i indskolingen. Det er yderst vigtigt, at læreren gøres opmærksom på, hvis der er ordblindhed i familien. 

Er dit barn kommet længere end målene for børnehaveklassen? 

Efterhånden kan en del børn allerede læse små bøger i børnehaveklassen. Hvis dit barn kan læse, så tal med børnehaveklasselederen. Hun/han vil finde materiale, som udfordrer og passer til dit barn.

Publiceret 14-10-2019